Chceme Vás upozornit na probíhající změny fóra. Měníme systém na novější a bude probíhat i kompletní změna designu.


OSCAM

Diskuze k nastaveni a fungovani prijimacu
Pravidla fóra
Sekcia urená na diskusiu k prijímačom VU+ DUO . Nevkladať prílohy - maximálne obrázky !
erdedy
Odborník
Odborník
Příspěvky: 314
Registrován: 21.Červen 2010 - 13:32
satelitni prijimac: VU+ duo BH2.1.2, DM500S

Re: OSCAM

Příspěvekod erdedy » 25.Únor 2012 - 17:25

Diky za info :good: :(
VU+ duo BH2.1.1(ocesany), orig.FW 7.0(sluzil dlho), VU+ zero!, Vitamin 5000HD E2, DM500S, Satelita 2000

hdcz
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 146
Registrován: 29.Duben 2009 - 18:11

Re: OSCAM

Příspěvekod hdcz » 25.Únor 2012 - 22:24

Changeset 6452
module-dvbapi: commit a tip from _network: try to avoid blackscreen on fast zap. if dvbapi is still busy to set the last channel a pmt file change could be ignored.

zkus tuhle verzi.
Vše, co se najde na krámě...nej je zatím VU+ Solo2. Překvapením je Amiko alien 2.

Avatar uživatele
Herkis
Veterán fóra
Veterán fóra
Příspěvky: 1411
Registrován: 09.Listopad 2006 - 21:27
Místo/Bydliště: Jablonec n.N.

Re: OSCAM

Příspěvekod Herkis » 26.Únor 2012 - 10:50

Changeset [6453]: dvbapi: prefer local cards also with requestmode=1

Už udělali nějak moc změn v dvbapi. Nechci být pesimista, ale tohle je obvykle předzvěst problémů, které se pak táhnou přes několik desítek verzí. :D
VU+ DUO, VTI 4.2.4
IP BOX 400, Neumo 2.13.6. slon7
IP BOX 9900, Nocturno E2 - poslední
23E, 1W, 2x 80cm, multiswitch Schwaiger 2x4 + TV -> 8, oscam v7839

Na dotazy o konfiguraci oscamu apod. nepoužívej SZ (neodpovídám), ale fórum!

czechliving
Registrovaný
Registrovaný
Příspěvky: 3
Registrován: 04.Únor 2012 - 11:06
satelitni prijimac: VU+Ultimo

Re: OSCAM

Příspěvekod czechliving » 27.Únor 2012 - 9:00

Mám kartu Skylink Irdeto 0624 a SW VTI 4.1 .Do Ultima jsem nahrál Oscam 6369 z VTI panelu a Black_shipovy binárky a karta stále nejede. Je tato verze Oscamu správná, nebo je nutné nahrát jinou verzi.Díky za info. Jinak Ultimo jede jako o závod.

Avatar uživatele
derobo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 74
Registrován: 03.Říjen 2011 - 9:48
satelitni prijimac: VU+duo PVR

Re: OSCAM

Příspěvekod derobo » 27.Únor 2012 - 11:09

Čo ja viem, tak na mojej karte skylink irdeto som použil originál black shipový oscam-svn6289-test5b-MIPS.rar, ktorý som tu niekde našiel na fóre. A konfiguráky som si upravil podľa seba. Išlo mi to, len nastával problém s
tým, čo sa tu pýše, že oscam zamrzol kvôli čítačkám kariet po určitom čase. Bolo treba oscam reštartovať a zasa chvíľu išiel. Ešte aby bola odpveď presná
neviem či som použil prváve verziu testb5, alebo inú, ale táto mi ostala na kľúči.
VU+duo, BH image 2.0.2, karta skylink Irdeto, twin, oscam black ship ver 7266, test verze t8a
DM8000HD, Experimental 03052013, oscam

piso1
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 176
Registrován: 22.Březen 2006 - 16:19

Re: OSCAM

Příspěvekod piso1 » 27.Únor 2012 - 13:51

Skusal niekto z pritomnych kartu 0624 vo VU+ z externou citackou ? ked nie ja som ochotny odskusal ale kym pridem na to ako to nakonfigurovat tak zblbnem,tak pomozte z konfigurakom.
Vu+Duo HD + Black Hole 2.1.3 Universal Meoboot
Parabola Toroidal 90

piso1
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 176
Registrován: 22.Březen 2006 - 16:19

Re: OSCAM

Příspěvekod piso1 » 27.Únor 2012 - 23:06

Treba nastavit nieco vo VU+ aby citala z USB a je jedno na ktory vstup USB sa pripojim?
Vu+Duo HD + Black Hole 2.1.3 Universal Meoboot
Parabola Toroidal 90

Avatar uživatele
alfsvk
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 2713
Registrován: 29.Listopad 2008 - 10:12
satelitni prijimac: vu+Ultimo, vu+Duo, IP9000

Re: OSCAM

Příspěvekod alfsvk » 27.Únor 2012 - 23:19

Pre E2 zadefinuj citacku/y/ takto:

Kód: Vybrat vše

device                        = /dev/ttyUSB0


Skusal som to na E2 v VU, IP BOX HD a aj na DM7020, bezi to.
DM 7020 ma cesty definovane inak.
Na otázky nepoužívajte SS ale fórum !!
Kto necti pravidla fora a nepouziva tlacidlo hladat nezasluzi si odpoved!

piso1
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 176
Registrován: 22.Březen 2006 - 16:19

Re: OSCAM

Příspěvekod piso1 » 27.Únor 2012 - 23:25

oki idem na to
Vu+Duo HD + Black Hole 2.1.3 Universal Meoboot
Parabola Toroidal 90

piso1
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 176
Registrován: 22.Březen 2006 - 16:19

Re: OSCAM

Příspěvekod piso1 » 27.Únor 2012 - 23:44

2012/02/27 23:36:44 0 s waiting for local card init
2012/02/27 23:36:44 53F9A8 h HTTP Server listening on port 8885
2012/02/27 23:36:46 53E250 r reader dolna initialized (device=/dev/ttyUSB0, detect=none, mhz=500, cardmhz=357)
2012/02/27 23:36:47 0 dolna card detected
2012/02/27 23:36:50 53E250 r ATR is malformed, it reports 15 historical bytes but there are only 10
2012/02/27 23:36:51 53E250 r ATR: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
2012/02/27 23:36:51 53E250 r ERROR: Could not read reader->convention
2012/02/27 23:36:51 53E250 r Error activating card.
2012/02/27 23:36:55 53E250 r ATR is malformed, it reports 15 historical bytes but there are only 10
2012/02/27 23:36:56 53E250 r ATR: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
2012/02/27 23:36:56 53E250 r ERROR: Could not read reader->convention
2012/02/27 23:36:56 53E250 r Error activating card.
Vu+Duo HD + Black Hole 2.1.3 Universal Meoboot
Parabola Toroidal 90

Avatar uživatele
Herkis
Veterán fóra
Veterán fóra
Příspěvky: 1411
Registrován: 09.Listopad 2006 - 21:27
Místo/Bydliště: Jablonec n.N.

Re: OSCAM

Příspěvekod Herkis » 27.Únor 2012 - 23:58

Zkus se připojit přes telnet a zadej příkaz "ls /dev/" (bez uvozovek). Jestli to zařízení našel, tak se tam objeví. Hoď sem výpis.
VU+ DUO, VTI 4.2.4
IP BOX 400, Neumo 2.13.6. slon7
IP BOX 9900, Nocturno E2 - poslední
23E, 1W, 2x 80cm, multiswitch Schwaiger 2x4 + TV -> 8, oscam v7839

Na dotazy o konfiguraci oscamu apod. nepoužívej SZ (neodpovídám), ale fórum!

piso1
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 176
Registrován: 22.Březen 2006 - 16:19

Re: OSCAM

Příspěvekod piso1 » 28.Únor 2012 - 0:05

Vuplus 2.2.0 + BlackHole 1.7.1 bm750

bm750 login: root
root@bm750:~# 123456
-sh: 123456: not found
root@bm750:~# ls /dev/
MAKEDEV loop4 network_throughput
XOR loop5 null
audio loop6 port
autofs loop7 ppp
blackhole mem ptmx
bus misc pts
ci0 mixer random
ci1 mtd0 sci0
console mtd0ro sci1
core mtd1 sda
cpu_dma_latency mtd1ro sda1
dbox mtd2 sg0
disk mtd2ro shm
dsp mtd3 snd
dvb mtd3ro sndstat
fb mtd4 stderr
fb0 mtd4ro stdin
fd mtd5 stdout
full mtd5ro tty
hdmi_cec mtd6 ttyS0
initctl mtd6ro ttyS1
input mtdblock ttyS2
kmem mtdblock0 ttyS3
kmsg mtdblock1 ttyUSB0
log mtdblock2 ttyUSB1
loop mtdblock3 ubi0
loop-control mtdblock4 ubi0_0
loop0 mtdblock5 ubi_ctrl
loop1 mtdblock6 udev_network_queue
loop2 net urandom
loop3 network_latency zero
root@bm750:~#
Vu+Duo HD + Black Hole 2.1.3 Universal Meoboot
Parabola Toroidal 90

Avatar uživatele
alfsvk
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 2713
Registrován: 29.Listopad 2008 - 10:12
satelitni prijimac: vu+Ultimo, vu+Duo, IP9000

Re: OSCAM

Příspěvekod alfsvk » 28.Únor 2012 - 9:15

Takze citacky stroj pozna

Kód: Vybrat vše

kmsg mtdblock1 ttyUSB0
log mtdblock2 ttyUSB1

Pri pouziti oscamu od back_shit a spravneho konfigu uz nic nebrani behu pozadovanej karty.
Treba kusok pockat, nenabieha to okamzite.
Na otázky nepoužívajte SS ale fórum !!
Kto necti pravidla fora a nepouziva tlacidlo hladat nezasluzi si odpoved!

vico07
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 73
Registrován: 01.Březen 2008 - 16:50
Kontaktovat uživatele:

Re: OSCAM

Příspěvekod vico07 » 28.Únor 2012 - 15:47

zdary.Můžu tohle dát do oscam dvbapi a bude to fungovat?

Kód: Vybrat vše

I 0D03:36F6 #|Skylink| CT HD


Nebo

Kód: Vybrat vše

I 0D03,0624:36F6 #|Skylink| CT HD


Nebo to musí být jinak?

( nejsem línej to vyzkoušet bohužel se nedostanu k boxu a upravuju si konfigy na flashdisku )


EDIT:Tak to musí býte ve tvaru

Kód: Vybrat vše

I: 0D70:000004:36F6 #|Skylink| CT HD


když bude kanal z placený nabídky tak tam musí být místo 4 :arrow: 8
Naposledy upravil(a) vico07 dne 29.Únor 2012 - 7:24, celkem upraveno 2 x.
Vu+ duo BH 2.0.3 + Mgcamd 1,38 + SG2100
TP-Link1043 openwrt 12.09 + OScam 8055

piso1
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 176
Registrován: 22.Březen 2006 - 16:19

Re: OSCAM

Příspěvekod piso1 » 28.Únor 2012 - 17:15

Tak nabehlo to , budem testovat ako dlho to pojde bez seknutia.

[reader]
label = Horna
protocol = mouse
device = /dev/ttyUSB0
caid = 0624
detect = none
mhz = 357
cardmhz = 357
group = 1
emmcache = 1,1,2
Vu+Duo HD + Black Hole 2.1.3 Universal Meoboot
Parabola Toroidal 90

piso1
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 176
Registrován: 22.Březen 2006 - 16:19

Re: OSCAM

Příspěvekod piso1 » 04.Březen 2012 - 16:29

Zatial to ide bez zavahania.




piso1 napsal:Tak nabehlo to , budem testovat ako dlho to pojde bez seknutia.

[reader]
label = Horna
protocol = mouse
device = /dev/ttyUSB0
caid = 0624
detect = none
mhz = 357
cardmhz = 357
group = 1
emmcache = 1,1,2
Vu+Duo HD + Black Hole 2.1.3 Universal Meoboot
Parabola Toroidal 90

Avatar uživatele
Herkis
Veterán fóra
Veterán fóra
Příspěvky: 1411
Registrován: 09.Listopad 2006 - 21:27
Místo/Bydliště: Jablonec n.N.

Re: OSCAM

Příspěvekod Herkis » 04.Březen 2012 - 18:29

vico07 napsal:EDIT:Tak to musí býte ve tvaru

Kód: Vybrat vše

I: 0D70:000004:36F6 #|Skylink| CT HD


když bude kanal z placený nabídky tak tam musí být místo 4 :arrow: 8


Stačí:

Kód: Vybrat vše

I: 0D70::36F6
- tj. provider id dávat nemusíš, ale musí tam být obě dvě dvojtečky.
VU+ DUO, VTI 4.2.4
IP BOX 400, Neumo 2.13.6. slon7
IP BOX 9900, Nocturno E2 - poslední
23E, 1W, 2x 80cm, multiswitch Schwaiger 2x4 + TV -> 8, oscam v7839

Na dotazy o konfiguraci oscamu apod. nepoužívej SZ (neodpovídám), ale fórum!

Avatar uživatele
Herkis
Veterán fóra
Veterán fóra
Příspěvky: 1411
Registrován: 09.Listopad 2006 - 21:27
Místo/Bydliště: Jablonec n.N.

Re: OSCAM

Příspěvekod Herkis » 04.Březen 2012 - 18:42

Mám otázku - chodí vám zápisy na staré CRW karty (0d02, 0d03, 0d0f apod.) u oscamů od verze 6452?

Na starších mi chodily, na novějších ani ťuk.
VU+ DUO, VTI 4.2.4
IP BOX 400, Neumo 2.13.6. slon7
IP BOX 9900, Nocturno E2 - poslední
23E, 1W, 2x 80cm, multiswitch Schwaiger 2x4 + TV -> 8, oscam v7839

Na dotazy o konfiguraci oscamu apod. nepoužívej SZ (neodpovídám), ale fórum!

mamanek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 99
Registrován: 14.Říjen 2007 - 17:42
satelitni prijimac: DB800,IpBox200,Intebox300

Re: OSCAM

Příspěvekod mamanek » 04.Březen 2012 - 19:21

Herkis napsal:Mám otázku - chodí vám zápisy na staré CRW karty (0d02, 0d03, 0d0f apod.) u oscamů od verze 6452?

Na starších mi chodily, na novějších ani ťuk.


Dneska poslední binárka a zápisy nic/0D96/vlastně jo,při přepnutí skočil,prošel skoro vždy jeden zápis....,jel jsem na 6420,tam vše OK,zkoušel jsem dozadu asi cca 5-8 posledních,nejdou ,zatím nehledám,myslím,chyba u mne...počkám
DM 500,800 origo i klon, MgCamd/NewCS,Oscam ,IpBox 200,

Avatar uživatele
Herkis
Veterán fóra
Veterán fóra
Příspěvky: 1411
Registrován: 09.Listopad 2006 - 21:27
Místo/Bydliště: Jablonec n.N.

Re: OSCAM

Příspěvekod Herkis » 04.Březen 2012 - 19:28

Od verze 6449 se snaží o:
dvbapi: prefer local cards has higher priority than P: in oscam.dvbapi.

Myslím, že v tom je zakopaný pes. Budeme muset počkat asi několik desítek verzí, než to dají do kupy. :)
VU+ DUO, VTI 4.2.4
IP BOX 400, Neumo 2.13.6. slon7
IP BOX 9900, Nocturno E2 - poslední
23E, 1W, 2x 80cm, multiswitch Schwaiger 2x4 + TV -> 8, oscam v7839

Na dotazy o konfiguraci oscamu apod. nepoužívej SZ (neodpovídám), ale fórum!


Vrátit se na “VU+ DUO, SOLO, UNO, ULTIMO, ZERO”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host